Sanallaştırma sayesinde, bir taraftan iş sürekliliği sağlanırken diğer taraftan da fiziksel donanım alt yapısının azaltılmış olması ile verimlilik ve yönetilebilirlik en üst düzeye çıkmaktadır. Konsolidasyonun sağlanabiliyor olması, güvenilir ve ölçeklenebilir olması, depolama ve yedekleme gibi işlerin kolaylıkla yapılabilir olması gibi faydalarının yanı sıra enerji verimliliği de sağlanmaktadır.
Neleri sanallaştırıyoruz?
- Sunucu
- Depolama Alanı
- Masaüstü
- Yazılım
Sunucu ve depolama alanı sanallaştırılmasının yanı sıra masaüstü ve yazılım sanallaştırması da büyük önem taşımaktadır.
Firmanız için büyük önem taşıyan kıymetli verilerin felaket senaryosu ile entegre olarak kullanıcı bazında sanallaştırılması ayrıca mobil çalışma imkanını da sağlamaktadır. Böylece bir taraftan iş sürekliliği sağlanırken diğer taraftan da masaüstleriniz koruma altında olacaklardır.
Firma bünyesinde kullandığınız iş uygulamalarının ve/veya veritabanlarının çalışamaz hale gelmesi başınıza gelebilecek en büyük felaketlerden birisidir. Kullandığınız uygulama (ERP, BI (İş Zekası), CRM (Müşteri İlişkileri Yönetimi), E-posta, …) her ne olursa olsun veri merkezlerine taşıyarak sanallaştırabiliriz. Yine, felaket senaryosu entegrasyonu ile ihtiyacını olduğu an işleriniz aksamadan iş sürekliliğinizi sağlayabiliriz.